niedziela, 10 czerwca 2012

"to jest najlepszy czas.."


tak tak,Regres. To jest najlepszy czas dla wegetarian i wegan,moi mili. Na straganach pełno świeżych warzyw i owoców,pełno witamin. Starajmy się jeść jak najwięcej sezonowych warzyw,owoców z Polski.Można z nich robić ekstra kolorowe obiady,można robić szejki, i oczywiście jeść na surowo,co bardzo polecam.
Wczoraj zrobiłam zdrowy obiad,bo mój mózg potrzebuje witamin(jak i całe ciało!),a po obiedzie zjadłam trochę bakalii i gorzkiej czekolady,bo magnez to jest to,czego teraz mi brakuje.
A więc:
*Bulghur pszenny z dużą ilością pietruszki (żelazo i witamina C,wegany!;) )

*Tofu marynowane w sosie sojowym  z  Vegetą Natur(jedyna fajna i wegańska przyprawa w stylu 'warzywka',którą znalazłam w Realu.Dobra,bez inozynianu i glutaminianu sodu), panierowałam tofu w mące z soczewicy i mące kukurydzianej

*Warzywne "cuś" czyli miks -podsmażony por,czosnek,do tego cukinia,młode buraczki<3 i trochę pokrojonej szynki sojowej.Wszystko doprawione na indyjską modłę

Dzisiaj nie będzie czasu na dobry i zdrowy obiad,pewnie zjem dobry,ale niezdrowy,gdzieś na mieście..;)

1 komentarz:

  1. dopóki fasolka szparagowa nie stanieje, mam focha na stragany !

    OdpowiedzUsuń